Over mij


Laat ik mijzelf voorstellen, want ja wie is nou de persoon achter ‘Babbelhandjes’? Wie ben ik in het dagelijks leven en wat voer ik zoal nou allemaal uit? En hoe ben ik ertoe gekomen om docent baby- en kindgebaren te worden? Ik neem jullie hierin mee!

Het verhaal achter Babbelhandjes

Ik ben Marcella, geboren in 1988 in de stad Alkmaar. Hier heb ik echter nooit gewoond. Tot mijn 19de levensjaar heb ik in het dorp Langedijk gewoond en ben hier dus opgegroeid samen met mijn broer en zussen. Het Noord-Hollandse schoon heb ik op mijn 19de ingeruild voor Friesland. Toen vond ik het tijd worden om te studeren (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) in Leeuwarden. Tijdens mijn studie leerde ik mijn man kennen en zijn we uiteindelijk samen gaan wonen. In 2019 is onze zoon geboren en in augustus 2022 verwachten wij onze tweede kleine, spannend!

In mijn dagelijkse leven werk ik in de hulpverlening. Dit is niet altijd mijn wens geweest hoor… Vroeger wilde ik in eerste instantie bloemist worden. Maar goed, daar vond ik mijzelf toch niet zo geschikt voor. Mijn eigen levenservaring heeft mij gemotiveerd om in de hulpverlening te gaan werken. Voor nu doe ik mijn werk met voldoening. Ik doe dit drie dagen in de week en wie weet wat er allemaal nog op mijn pad komt!

Naast mijn gezin en werk vind ik het erg leuk om te reizen, te lezen, te sporten en om achter de naaimachine te kruipen om baby- en kinderkleding kleding te maken.

Ik ben ondernemend en altijd op zoek naar kansen, mogelijkheden om mij te ontwikkelen en uitdagingen. Dit zijn eigenschappen die bij mij passen.

Op de opvang van mijn zoontje gebruiken ze baby- en kindgebaren en dat viel mij al snel op. Hij liet al veel handgebaren zien, al begrepen wij als ouders niet altijd wat hij bedoelde. Dit wekte mijn interesse en zodoende heb ik een cursus baby- en kindgebaren gevolgd bij Misa van ‘Zeg het met je handjes’. Daarna konden we de handbewegingen van ons zoontje plaatsen en zelf ook gebruiken ter ondersteuning van de verbale communicatie. Zo mooi en fijn dit.

Want de ervaring die ik heb opgedaan door baby- en kindgebaren in te zetten en te gebruiken, die zou voor iedere ouder super fijn zijn! Door deze ervaring heb ik besloten om de opleiding tot docent baby- en kindgebaren te volgen, waarna ik Babbehandjes ben gestart. Dit zo dat ik tevens ouders kan helpen om vanaf een jonge leeftijd met hun kindje te communiceren. Bij Babbelhandjes maak ik gebruik van de baby- en kindgebaren methode ‘leer mij begrijpen’ en deel ik deze door middel van cursussen voor ouders/verzorgers. Tijdens deze cursus kan iedereen kennismaken met deze methode en ervaren hoe het is om bewust gebaren in te zetten ter ondersteuning van de verbale communicatie met het (jonge) kind.