Workshop

Leren communiceren met je kind vanaf jonge leeftijd. Wie wil dat nou niet? Denk je nu leuk Marcella leren communiceren met je kind maar, wat bedoel je daar nu precies mee? En wat is voor jou een jonge leeftijd? Hoe ziet het communiceren er dan uit? Dit zijn allemaal logische vragen!

De meeste kinderen beginnen met zeggen van woordjes zo tussen de 12 en 17 maanden. Sommige kinderen zijn iets sneller en sommige wat later. Het ene kind is het andere kind niet. Net als met leren kruipen, staan en lopen. Kinderen pakken dit in hun eigen tempo op. Dit is ook met woordjes zeggen hetzelfde.

De meeste kinderen starten met woorden zoals ‘papa’ en ‘mama’. Toch is het woord ‘nee’ ook een favoriet. Maar ook woorden zoals poes, bal, auto. Het zijn vooral de kortere woorden die jonge kinderen gebruiken. Tussen de twee en drie jaar begint een kind met vormen van korte zinnen en dan kun je als ouder een gesprekje met je kind voeren.

Moet je dan echt als ouder wachten tot minimaal eenjarige leeftijd om te communiceren met je kind? Nee, dat hoeft zeker niet! Want wat als ik je vertel dat je al vanaf ongeveer zes maanden met je kindje kan communiceren? Ja echt, dat kan! Hoe, dat ga ik jullie vertellen…

Vanaf zes maanden kun je namelijk starten me baby- en kindgebaren bij je kindje. Bij gebarentaal denken veel mensen vaak gelijk aan de dovenwereld. Toch is het juist ook heel goed in te zetten bij horende ouders en kinderen. Baby- en kindgebaren ondersteund namelijk in de taalontwikkeling van het jonge kind. Jonge kinderen zijn beelddenkers en koppelen een woord aan een beeld. Dat is precies wat baby- en kindgebaren ondersteund. Bij baby- en kind gebaren blijf je namelijk praten en gebaar je enkele woorden uit een zin. Je maakt zo de taal voor kinderen visueel.

Door baby- en kindgebaren kunnen kinderen al vanaf zes maanden met hun handjes leren aangeven wat ze willen. Er zijn zoveel gebaren die ze kunnen leren en waarmee ze kunnen aangeven waar hun behoefte op dat moment ligt. Want hoe fijn is het als jouw kindje kan aangeven dat hij of zij ‘nog meer’ wil van het eten dat hij of zij aan het eten is. Of dat het kan aangeven dat het gepoept heeft of een vliegtuig ziet. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je nog meer weten over baby- en kind gebaren? Of wil je weten of het gebruik maken van baby- en knidgebaren iets voor jou is? Volg dan zeker mijn introductie workshop. Hierin neem ik jullie mee in de beginselen van baby-en kindgebaren en leren jullie in een uur tijd minimaal 15 gebaren. Staat er geen workshopdata meer online? Stuur mij dan gerust een bericht via het contactformulier, via Instagram of de mail. Dan kunnen we de mogelijkheden altijd bespreken.

Of ben je echter zo enthousiast en wil je graag een cursus volgen? Kijk dan zeker even op de website bij cursusaanbod wat ik kan betekenen of neem contact met mij op.

Liefs,

Marcella